Meteen naar de inhoud
assessmentQ voor STEM Olympiade

STEM Olympiade

assessmentQ maakt grootschalig examen zeer efficiënt


Over STEM Olympiade

STEM staat voor “Science, Technology, Engineering and Mathematics”. In de STEM Olympiade kunnen leerlingen in heel Vlaanderen hun kennis van wetenschap en technologie meten in een landelijke wedstrijd. De STEM Olympiade richt zich tot leerlingen uit de eerste graad van het secundair onderwijs. Ze bestaat uit een voorronde die op school plaatsvindt en een finaleronde op een centrale locatie.

“Het is fantastisch dat we kunnen rekenen op een professionele en betrouwbare partner als Televic Education. We zijn echt tevreden over de samenwerking.”

Rik Hostyn, Coördinator STEM

 

Projectdetails

assessmentQ fungeert als betrouwbare partner voor de jaarlijkse Vlaamse STEM Olympiade. Elk jaar in februari leggen bijna 23.000 leerlingen uit de eerste graad van het secundair onderwijs de wedstrijdvragen voor de voorronde met succes af. Dankzij assessmentQ zijn de resultaten meteen beschikbaar, zonder tijdrovende manuele scoring.

“Het is in ons belang om ervoor te zorgen dat zulke grote examens, afgenomen in een korte tijdspanne, zo vlot mogelijk verlopen. Het is fantastisch dat we kunnen rekenen op een professionele en betrouwbare partner als Televic Education. We zijn heel tevreden over deze samenwerking,” besluit Rik Hostyn, coördinator STEM.

Over assessmentQ

AssessmentQ is hét online examenplatform voor onderwijsinstellingen, examencentra en vele andere organisaties en bedrijven. Tientallen vraagtypen, intelligente scoringsmechanismen, inzichtelijke rapportage en talloze integratiemogelijkheden: assessmentQ heeft het allemaal.