Ga naar de inhoud
What's new in assessmentQ 2.9

Wat is er nieuw in assessmentQ 2.11?

assessmentQ 2.11 is nu beschikbaar! Deze nieuwe versie introduceert opnieuw heel wat verbeteringen en nieuwigheden, waaronder twee absolute blikvangers: ‘multi-stage adaptiviteit’ en ‘automatische creatie van afleiders’ voor meerkeuzevragen op basis van AI.

Belangrijkste nieuwigheden

Dit zijn de belangrijkste nieuwe functies en verbeteringen:

 1. Multi-stage adaptieve opdrachten
 2. Automatische afleiders genereren (Beta)
 3. Itemcreatierapporten
 4. Verbeterde gebruikerservaring in de ‘Player’

Voor de volledige details over alle nieuwigheden in assessmentQ 2.11, check de gedetailleerde release notes.

Bekijk alle nieuwigheden in deze VIDEO

1. Multi-stage adaptieve opdrachten

De nieuwste versie van assessmentQ introduceert ‘multi-stage adaptiviteit’. Dit betekent dat naarmate deelnemers vorderen met een opdracht, hun opdracht zich automatisch aanpast aan hun individuele vaardigheidsniveau. Meer specifiek: als deelnemers een of meer onderdelen van een test doorlopen, krijgen ze in de volgende onderdelen specifieke vragen op basis van hun persoonlijke resultaten in het vorige onderdeel.

Verschillen met andere opdrachten
Multi-stage adaptieve opdrachten (examens of oefeningen) zijn erg geschikt als nulmeting: ze meten het basisvaardigheids- of kennisniveau van een groep deelnemers. Op basis van deze nulmeting kunt u vervolgens groepen differentiëren voor de rest van het leerproces.

Een voorbeeld:

 • Groep A beheerst de leerstof zeer goed en heeft niet veel extra training nodig.
 • Groep B beheerst de leerstof relatief goed, maar heeft wat extra training nodig.
 • Groep C beheerst de leerstof helemaal niet en heeft training vanaf nul nodig.

2. Automatische afleiders genereren (Beta)

AI is tegenwoordig overal, en de nieuwe versie van assessmentQ maakt daar volop gebruik van. assessmentQ 2.11 gebruikt nu de kracht van GPT-3.5 (de engine die gebruikt wordt door ChatGPT) voor het “automatisch genereren van afleiders”. Dit resulteert in een aanzienlijk verbeterde gebruikerservaring:

 • De functie genereert nu niet alleen 5 afleiders, waaruit u de meest geschikte kunt kiezen, maar legt ook uit waarom het deze afleiders heeft geselecteerd.
 • U kunt ervoor kiezen om deze uitleg als feedback in te voegen, en indien nodig aan te passen.

3. Itemcreatierapporten

assessmentQ 2.11 introduceert ook een nieuwe ‘Inzichtenmodule’. Deze nieuwe module biedt u extra inzichten, naast de resultaten die al beschikbaar zijn in de ‘Rapportagemodule’.

De nieuwe ‘Inzichtenmodule’ laat u nu zien hoeveel items (vragen) u al heeft aangemaakt met specifieke metadata, of met behulp van een bepaald itemtype.

Een voorbeeld:

Stel dat je 90 items moet aanmaken:

 • 30 voor wiskunde
 • 30 voor aardrijkskunde
 • 30 voor biologie

 

Voor elk vak wil je:

 • 10 gemakkelijke items
 • 10 matige items
 • 10 moeilijke items

 

Met het ‘itemcreatierapport’ in de ‘Insights-module’ kun je nu eenvoudig de voortgang van je werk volgen. Het laat duidelijk zien hoeveel items je hebt gemaakt:

 • in elke map (“wiskunde”, “aardrijkskunde” en “biologie”)
 • voor elke metadata-waarde (“gemakkelijk”, “matig” en “moeilijk”).

 

U kunt zelfs vooraf uw doel bepalen en de resterende gaten in de itembank zien.

Reporting in assessmentQ 2.11

4. Verbeterde gebruikerservaring in de ‘Player’

In assessmentQ 2.11 is de gebruikerservaring als volgt verbeterd:

Vaste knoppenbalk
De bovenste balk – die knoppen bevat voor ondersteunende hulpmiddelen, voor het resetten en markeren van een item, enz. – is nu een vaste balk. Hierdoor zijn de ondersteunende hulpmiddelen altijd zichtbaar, zelfs bij een lange vraag of tekst die scrollen vereist.

Nieuwe schuifbalk
Een case-item kan nu 2 aparte scrollbalken hebben: één voor de linkerkant van het scherm (bv. het tonen van een leestekst), en één voor de rechterkant van het scherm (bv. het tonen van een vraag over de tekst). Deze eenvoudige verbetering verbetert de gebruikerservaring voor studenten van kandidaten aanzienlijk.

Waarschuwing voor onbeantwoorde vragen
In assessmentQ 2.11 kunt u nu een waarschuwing inschakelen om deelnemers te waarschuwen als ze een vraag (nog) niet hebben beantwoord en proberen weg te navigeren. In een pop-up venster kunnen ze dan bevestigen dat ze de vraag leeg willen laten of toch willen beantwoorden.

Maak kennis met assessmentQ

assessmentQ is een geavanceerd SaaS-platform dat organisaties in staat stelt om allerlei soorten online examens te creëren, beheren, leveren en volgen. Het assessmentQ-platform is veelzijdig en krachtig, en kan worden ingezet in omgevingen die moeten worden gecontroleerd, zoals examens, of het kan worden gebruikt om reeds bestaande assessment content af te leveren aan kandidaten op afgelegen locaties.

Icon-book-a-call_black

Even bellen?

Boek vrijblijvend een korte babbel met één van onze experten. Zij luisteren graag naar jouw noden.