Ga naar de inhoud
What's new in assessmentQ 2024.05?

Wat is nieuw in assessmentQ 2024.05?

assessmentQ 2024.05 is nu beschikbaar! Deze nieuwste versie verrast met tal van innovatieve functies en verbeterde features, voor een betere gebruikerservaring en een nóg gestroomlijnder evaluatieproces. Van een nieuw itemtype tot extra AI-functionaliteiten – deze release heeft heel wat in petto. Je leest er hier alles over.

Belangrijkste nieuwigheden:

  1. Nieuw itemtype: afbeeldingsmatrix
  2. Eenvoudige aanpassing van de lettergrootte van items
  3. QTI 2.1-import
  4. AI-gestuurd importeren van pdf-bestanden (bètaversie)
  5. Betere AI-gestuurde afleiders

Meer weten over assessmentQ 2024.05 en zijn vele innovaties? Lees voor alle details de release notes.

Ontdek alles over de nieuwe features in deze VIDEO

Nieuw itemtype: afbeeldingsmatrix

Een van de highlights van assessmentQ 2024.05 is de afbeeldingsmatrix: een gloednieuw itemtype dat speciaal gecreëerd is om nog rijkere digitale examens te kunnen maken.

Afbeeldingsmatrix in assessmentQ

Met de afbeeldingsmatrix worden meerkeuzevragen gerangschikt in rijen. Kenmerkend voor dit itemtype is dat de antwoordopties afbeeldingen zijn in plaats van tekst.

Eenvoudige aanpassing van de lettergrootte van items

De lettergrootte van items instellen, is vanaf deze release een stuk makkelijker. Zo garanderen we dat je content altijd duidelijk leesbaar en visueel aantrekkelijk is, bij alle vragen en op alle apparaten. Voor een betere toegankelijkheid en gebruikerservaring.

QTI 2.1-import

Dankzij de ondersteuning voor QTI 2.1-import kun je nu makkelijk examengegevens overzetten van andere platformen die gebruikmaken van de nieuwste QTI-standaard, en zo het migratieproces vereenvoudigen.

QTI-import in assessmentQ


AI-gestuurd importeren van pdf-bestanden

Deze innovatieve functie zet pdf’s automatisch om in assessmentQ-items, zodat je flink wat tijd en moeite bespaart. Aangezien assessmentQ op dit moment nog werkt met de bètaversie van deze nieuwe feature, nodigen we je uit om zeker je feedback te geven.

PDF-import in assessmentQ


Betere AI-gestuurde afleiders

Tot nog toe werden AI-gestuurde afleiders voor meerkeuzevragen (bètaversie) gegenereerd op basis van de vraag en het antwoord. Maar dat leverde niet altijd meteen het gewenste resultaat op.

Met de lancering van assessmentQ 2024.05 is de automatische generatie van afleiders sterk verbeterd. Auteurs kunnen nu de gegenereerde afleiders verfijnen op maat van hun behoeften.

Afleiders genereren in assessmentQ

We zijn ervan overtuigd dat je met deze nieuwe features en optimalisaties nog efficiënter digitale examens maakt, afneemt en verbetert.

Log vandaag in bij assessmentQ, en ontdek alle nieuwe mogelijkheden van onze nieuwste release!

Vragen of feedback? Geef ons gerust een seintje. We staan met plezier voor je klaar.

Icon-book-a-call_black

Even bellen?

Boek een kort en vrijblijvend gesprek met een van onze experts. Zij luisteren graag naar uw behoeften.