Ga naar de inhoud

Blog

  • Alles
  • Bedrijven
  • Examencentra
  • Gezondheidszorg
  • Onderwijs
  • Taalcursussen en tolken
  • UItgeverijen

assessmentQ scoort uitstekend op de EdTech Awards 2024

assessmentQ maakt indruk in de EdTech wereld! Ons innovatieve end-to-end examenplatform kreeg onlangs erkenning als finalist in niet één, maar twee categorieën van de prestigieuze EdTech Awards.

Zijn digitale examens inzetbaar voor élk onderwerp?

De mogelijkheden van digitale examens blijven toenemen. Gaan we op termijn naar digitale examens voor álles? Hoe digitaliseer je bijvoorbeeld mondelinge examens? En is dat wel nodig? We vroegen het aan e-assessment-experts Tom Huiskamp (IBEX), Filip Vanlerberghe (Televic Education) en Bert Wylin (Televic Education).

Hoe gebruik je rubrics bij de beoordeling van digitale examens?

Hoe gebruik je rubrics bij de beoordeling van digitale examens? Hoe zorg je voor maximale consistentie en eerlijkheid bij de evaluatie van examens? Het is een belangrijke vraag waar beoordelaars zich al langer het hoofd over breken, in het bijzonder wanneer er veel open vragen zijn of het examen mondeling wordt afgenomen. Is er eenLees verder »Hoe gebruik je rubrics bij de beoordeling van digitale examens?

assessmentQ optimaliseert gebruikerservaring met een nagelnieuwe menustructuur

Met de laatste upgrade van het assessmentQ examenplatform is de gebruikersinterface en menustructuur van het platform grondig herzien. Dit nieuwe ontwerp introduceert een nieuw niveau van eenvoud en effectiviteit, bedoeld om een meer gestroomlijnde en prettige ervaring te bieden aan assessmentQ gebruikers.

Wat is er nieuw in assessmentQ 2024.01?

assessmentQ versie 2024.01 introduceert nieuwe functies om het beoordelingsproces, de inzichten en de gebruikerservaring verder te verbeteren. Ontdek wat assessmentQ 2024.01 voor u in petto heeft!

Wat is er nieuw in assessmentQ 2.15?

assessmentQ 2.15 is nu uit! De nieuwste versie introduceert verschillende nieuwe functies om het beoordelingsproces, de inzichten en de gebruikerservaring verder te verbeteren.

2023 in cijfers

Met het nieuwe jaar in aantocht zetten we graag alle hoogtepunten van 2023 nog even op een rijtje. Een overzicht van de voornaamste verwezenlijkingen van de afgelopen 12 maanden.

Televic en The Learning Hub slaan de handen in elkaar

Digitaal leren en toetsen blijft razendsnel evolueren. Daarom hebben de learning- en EdTech-experten van The Learning Hub en Televic Education beslist om nauwer te gaan samenwerken.

Wat is er nieuw in assessmentQ 2.14?

assessmentQ 2.14 is nu uit! De nieuwste versie bevat weer een aantal belangrijke nieuwigheden,waaronder een nieuw vraagtype ‘dropdown op achtergrond’, bulkacties, verbeterde rapportage en nog veel meer.

De kracht van leren en evalueren

Tijdens ons meest recente ‘Customer experience event’ mochten we cognitief psycholoog prof. dr. Wouter Duyck verwelkomen als gastspreker. Hij vergastte de aanwezigen op een verhelderende uiteenzetting over ‘de kracht van leren en evalueren’.

Hoe veilig en betrouwbaar zijn digitale examens?

Zijn digitale examens veilig? En leveren ze betrouwbare resultaten op? Twee keer ja, zeggen R&D manager Yoeri Deschrijver en e-assessment expert Bert Wylin.

Wat is er nieuw in assessmentQ 2.13?

Er is een nieuwe versie van assessmentQ en deze komt met een aantal slimme nieuwe functies. Van een geöptimaliseerd gebruikersportaal tot nieuwe, interactieve vraagtypen: er valt veel te ontdekken. Bekijk de hoogtepunten en ontdek wat assessmentQ 2.13 voor jou in petto heeft!

Wat is er nieuw in assessmentQ 2.12?

assessmentQ 2.11 introduceert opnieuw een groot aantal verbeteringen en nieuwigheden, waaronder twee absolute blikvangers: ‘multi-stage adaptivity’ en ‘automatic distractor generation’ op basis van AI.

assessmentQ voortaan met een flinke dosis artificiële intelligentie

De nieuwste release van assessmentQ pakt uit met een opvallende nieuwe feature. Dankzij de AI-gedreven ‘distractor generator’ kunnen toetsopstellers nu snel antwoordopties voor multiple choice-vragen genereren.

Wat is er nieuw in assessmentQ 2.11?

assessmentQ 2.11 introduceert opnieuw een groot aantal verbeteringen en nieuwigheden, waaronder twee absolute blikvangers: ‘multi-stage adaptivity’ en ‘automatic distractor generation’ op basis van AI.

Gebundelde technologie van Televic en RefAssist kan scheidsrechters voortaan efficiënter evalueren

Voor sportfederaties is het niet evident om het kennisniveau van hun scheidsrechters efficiënt en permanent in kaart te brengen. Daarom beslisten Televic en RefAssist, twee Belgische tech pioneers, om een gebundelde oplossing te ontwikkelen die slim inspeelt op deze uitdaging.

Hoe haal je heldere inzichten uit je rapporten in assessmentQ?

Een van de grootste voordelen van digitaal examens afnemen met assessmentQ? Als docent of examinator krijg je meteen erna gedetailleerde resultaten te zien. Welke info je precies uit die rapporten haalt en wat je ermee kan doen?

Genereer snel en eenvoudig varianten van dezelfde toets dankzij ‘on the fly’

Je stelt een oefening of toets op en wil die ook in meerdere variaties hebben. Maar dat kost je heel wat manueel werk. Herkenbaar? Dan hebben we goed nieuws: de nieuwe ‘on the fly’-functie in assessmentQ maakt die versies voortaan automatisch voor jou.

Tolkexamens digitaal organiseren: hoe doe je dat?

Via het digitale toetsplatform assessmentQ organiseer je je tolkexamens voortaan eenvoudig digitaal. Ontdek alle mogelijkheden van de tolkenmodule!

Wat is er nieuw in assessmentQ 2.10?

Medio februari hebben we assessmentQ 2.10 uitgebracht. Deze nieuwe versie brengt slimme vernieuwingen die uw workflow voor digitale examens verder zullen verbeteren.

Televic en Infolearn bundelen hun aanbod voor digitaal leren en evalueren

Televic gaat nauwer samenwerken met het Nederlandse softwarebedrijf Infolearn. Beide bedrijven zullen hun bestaande educatieve oplossingen sterker integreren, waardoor ze voortaan een duurzaam end-to-end platform voor leermanagement, online training en evaluatie kunnen aanbieden.

Wat is er nieuw in assessmentQ 2.9?

Net vóór Kerstmis hebben we assessmentQ 2.9 gelanceerd. Zoals altijd introduceert deze nieuwe versie diverse innovatiesdie uw workflow voor digitale examens verder zullen verbeteren.

Wat is er nieuw in assessmentQ 2.8?

Halfweg oktober hebben we versie 2.8 van assessmentQ uitgebracht. Die bevat zoals gewoonlijk tal van nieuwe functies om je digitale examens en e-assessments verder te verbeteren.

Méér dan meerkeuze: alle vraagtypes op een rij

Een examen is doorgaans opgebouwd uit verschillende vraagtypes. Dit overzicht helpt je om voor elke vraag het meest geschikte vraagtype te kiezen.

Wat zijn de belangrijkste voordelen van e-assessment?

Wat is e-assessment precies en welke voordelen heeft het voor jouw organisatie? We leggen het even uit.

Televic lanceert gratis proefversie van assessmentQ

Televic Education heeft een gratis proefversie uitgebracht van zijn populaire examenplatform assessmentQ. Op die manier wil het de drempel verlagen voor bedrijven en organisaties die de stap willen zetten naar e-assessment.

Wat is er nieuw in assessmentQ 2.7?

Halfweg juli lanceerden we versie 2.7 van assessmentQ. Die bevat zoals gewoonlijk tal van nieuwe functies die de efficiëntie en de algemene gebruiksvriendelijkheid van je e-assessments verder verbeteren.

Digitaal examineren in grote groep? Met de schaalbaarheid van assessmentQ zit je safe

Organiseer je binnenkort examens op grote schaal? Het digitale examenplatform assessmentQ is schaalbaar en dus bruikbaar voor grote groepen. Maar dat is niet de enige troef van het online platform.

Checklist: hoe klaar ben jij voor de switch naar digitale examens?

Overweeg je de overstap van papieren naar digitale examens? Leg de laatste hand aan je voorbereiding met deze handige checklist.

In partnership met Acco Learn for Business naar geïntegreerde leertrajecten

Televic Education gaat een partnership aan met het Leuvense Acco Learn, expert in leeroplossingen, om geïntegreerde leertrajecten aan te bieden.

Hoe digitaal toetsen de leerwinst helpt meten

Leerwinst objectief meten: het staat hoog op elke onderwijsagenda. Zeker nu er naast traditionele lessen ook steeds meer vanop afstand of blended gebeurt.

Meerkeuze-examens evalueren: 4 scoringsmechanismen onder de loep

Er bestaan tal van manieren om een meerkeuzetoets of -examen te beoordelen. Hoe bepaal je welk systeem het best past bij jouw evaluatie? Wij zetten de 4 populairste scoringsmechanismen voor meerkeuze op een rijtje.

Weg met papier dankzij het nieuwe canvasitem in assessmentQ

Digitaal examineren bestaat al meer dan 15 jaar. Toch was er al die jaren één toepassing waarvoor assessmentQ en andere e-assessmentplatformen geen oplossing boden: op je pc schrijven zoals met pen en papier.

Digitale examens voor beginners: een handig stappenplan

Omwille van het gemak – maar ook andere voordelen – kiezen steeds meer onderwijsinstellingen voor digitale examens. Maar hoe maak je vlotjes de switch? We helpen je graag op weg met dit handige stappenplan.

assessmentQ niet kwetsbaar voor het log4j beveiligingsprobleem

Het assessmentQ-platform is gebaseerd op .NET en maakt geen gebruik van de Apache log4j library waarvan de kwetsbaarheid (CVE-2021-44228, CVE-2021-45046) recentelijk in het nieuws is geweest.

Online mondelinge examens: valkuilen en kansen

Wat zijn de voordelen als face-to-face evaluaties louter digitaal worden uitgevoerd? En zijn er ook valkuilen te vermijden? Bert Wylin, examendeskundige en onderzoeker aan de Universiteit van Leuven, heeft een schat aan kennis te delen over digitale mondelinge examens.

Icon-book-a-call_white

Even bellen?

Boek vrijblijvend een korte babbel met één van onze experten.