Ga naar de inhoud
Wat is er nieuw in assessmentQ 2024.04?

Wat is er nieuw in assessmentQ 2024.04?

assessmentQ 2024.04 is nu uit! Deze nieuwe versie verbetert de gebruikservaring wanneer u in meerdere tijdzones werkt, ze optimaliseert de presentatie van meerkeuzevragen, ze introduceert diverse verbeteringen qua gebruiksgemak, en nog veel meer… . Ontdek hieronder alle details.

Belangrijkste nieuwigheden:

  1. Verbeterde LTI 1.3 planningen
  2. Verbeterde tijdzone- en ‘locale’-instellingen
  3. Verbeterde toegangscodepagina
  4. Meerkeuzevragen: nieuwe rasterindeling
  5. Verbeterde zelfregistratiemodule

Wil je graag alle details over assessmentQ 2024.04 doornemen, lees dan zeker ook de gedetailleerde release notes.

Bekijk alle nieuwigheden in deze VIDEO

Verbeterde LTI 1.3 planningen

In assessmentQ 2024.04 is de LTI-koppeling naar een opdracht verplaatst van het niveau van de opdracht naar het niveau van een planning.

Verbeterde LTI 1.3 planningen

In de praktijk betekent dit dat, wanneer je een LTI 1.3 integratie gebruikt (bijvoorbeeld met een LMS), je voortaan een LTI-planning kunt maken in de planningsmodule van assessmentQ. In deze LTI-planning kan je dan de koppeling naar jouw opdracht kopiëren. Deze manier van werken maakt het eenvoudiger om de eigenschappen in te stellen die te maken hebben met beoordelen, nakijken en publiceren van resultaten.

Vernieuwde tijdzone- en landinstellingen

Het assessmentQ examenplatform wordt vaak gebruikt in een internationale context en in verschillende tijdzones.

Vernieuwde tijdzone- en landinstellingen

Om verwarring met tijdzones te voorkomen, kan je inassessmentQ nu tijdzones en landinstellingen instellen op gebruikersniveau. Zo kan je de datum- en tijdnotatie en de gebruikte datums en tijden in e-mails aanpassen aan de locatie en voorkeuren van de eindgebruiker.

Verbeterde toegangscodepagina

Het aanmaken van ’toegangscodes’ is een van de vele manieren om een opdracht beschikbaar te maken voor deelnemers in assessmentQ.

Verbeterde toegangscodepagina

De nieuwste versie van assessmentQ introduceert een nieuwe, verbeterde versie van de toegangscodepagina. Het ingeven van de code werd makkelijker gemaakt, waardoor alles nog gebruiksvriendelijker dan voorheen. Ook de toegankelijkheid werd aangepakt: zo kan je voortaan ook codes ingeven met alleen het keyboard (zonder computermuis).

Meerkeuzevragen: nieuwe rasterindeling

assessmentQ 2024.04 introduceert daarnaast ook nieuwe layoutopties voor meerkeuzevragen. Afhankelijk van het aantal opties, kan je jouw antwoordopties nu presenteren als een ‘lijst’ of als een ‘raster’. Standaard worden de keuzes automatisch gerangschikt in het meest geschikte rasterformaat, afhankelijk van het schermformaat van de deelnemer (d.w.z. ‘responsive’). Maar als je dat wil, kan je ook handmatig definiëren hoe het raster wordt samengesteld, d.w.z. hoe de antwoordopties aan de deelnemers worden gepresenteerd.

Meerkeuzevragen: nieuwe rasterindeling

Verbeterde zelfregistratiemodule

Gebruikers die een assessmentQ-account hebben aangemaakt via de zelfregistratiemodule kunnen nu ook andere groepen toevoegen aan hun profiel. Dankzij deze nieuwe functie kunnen gebruikers zich nu in meerdere groepen zelf registreren en zo de werkdruk van de administrator verlichten.

Verbeterde zelfregistratiemodule

Icon-book-a-call_black

Even bellen?

Boek vrijblijvend een korte babbel met één van onze experten. Zij luisteren graag naar jouw noden.

Maak kennis met assessmentQ

assessmentQ is een gebruiksvriendelijk online evaluatieplatform om de kennis en vaardigheden van kandidaten of studenten te testen, te evalueren en te certificeren. Met assessmentQ beheer je het volledige evaluatieproces. Stel vragen op, neem examens af, verwerk de resultaten en genereer nuttige inzichten. Bovendien zorgt assessmentQ ervoor dat je examenproces eenvoudig, veilig en uitermate efficiënt verloopt.