Ga naar de inhoud
assessmentQ : le coup de foudre d’I.Cert

Waarom ook I.Cert kiest voor assessmentQ

I.Cert, de Franse specialist in de certificering van vaardigheden en de kwaliteit van producten en diensten, organiseert elk jaar meer dan 4500 examens, waarvan meer dan 90% op afstand. Met assessmentQ kan het nu flexibele, toegankelijke toetsen aanbieden op maat van de specifieke behoeften van elke kandidaat. In alle veiligheid!

Een verouderde interne tool

“In 2023 hebben we een nieuwe stap in de ontwikkeling van I.Cert gezet door een nieuwe tool te gebruiken voor de evaluatie van vaardigheden”, zegt CEO Juliette Jannot enthousiast. “Onze interne software had zijn grenzen bereikt en kon moeilijk nog worden geüpgraded.

Onze doelen? “De beveiliging van onze gegevens versterken, in lijn met de AVG, de look & feel van de examenvragen moderniseren en de klantbeleving verbeteren.”

assessmentQ : le coup de foudre d’I.Cert

Over I.Cert

I.Cert, dat deel uitmaakt van de groep ITGA, is sinds 2007 toonaangevend op het vlak van certificeringen in Frankrijk, in het bijzonder in de sector van de vastgoeddiagnose en de opleidingsinstellingen. Met meer dan 70.000 examens voor 4000 klanten beschouwt I.Cert de naleving van de normen en regelgeving als een erezaak: “Onze 29 medewerkers zien erop toe dat elke certificering billijk en juist is”, verduidelijkt Juliette Jannot op www.icert.fr.

Een compleet en gepersonaliseerd platform

In die periode is de samenwerking met Televic Education met veel enthousiasme gestart. “Nadat we de markt hadden bestudeerd en diverse specialisten hadden geraadpleegd, zagen we assessmentQ, het onlineplatform van Televic voor de meting, evaluatie en certificering van kennis en vaardigheden, helemaal zitten”, voegt Juliette Jannot eraan toe.

“Het is een innovatieve oplossing die je zowel online als offline kunt gebruiken, met ongeveer 30 soorten vragen en verschillende slimme en beveiligde parameters. Bovendien zijn de scores geautomatiseerd en krijgen we gedetailleerde rapporten die een diepgaande analyse van de resultaten en een vergelijking tussen de verschillende soorten examens mogelijk maken.”

Juliette Janot - I.Cert“De aanpak van Televic is heel rechtdoorzee. Ik ben een grote fan!”

Juliette Jannot, CEO van I.Cert

Een optimale en inclusieve gebruikerservaring

Juliette Jannot wijst ook op de optimale en inclusieve gebruikerservaring die assessmentQ biedt. “Alle tutorials zijn heel duidelijk en gemakkelijk te volgen! De interface voor de aanmaak van examens toont je bij elke stap de inhoud die de kandidaten te zien zullen krijgen. De interface is modern, dynamisch en ergonomisch, met personaliseerbare functies en specifieke visuals.”

Ze benadrukt ook de oplossingen die assessmentQ voorstelt voor de inclusie van personen met een handicap: “assessmentQ heeft innoverende functies om rekening te houden met mogelijke handicaps van onze kandidaten, zoals meer tijd geven, het gebruik van lichte of donkere thema’s of thema’s met hoog contrast (voor mensen met kleurenblindheid) en het gebruik van audio, zodat personen met dyslexie de toets bijvoorbeeld op een aangepaste manier kunnen afleggen. Dat bewijst onze inzet om iedereen gelijke kansen op succes te bieden, los van hun situatie of hun verschillen.”

assessmentQ end-to-end platform“We waren in de wolken toen we de vele functies van assessmentQ ontdekten!”

Juliette Jannot, CEO van I.Cert

Vastgoeddiagnose, een complexe uitdaging

assessmentQ : le coup de foudre d’I.CertVastgoeddiagnose is een complexe uitdaging voor I.Cert, want er komt zowel een theoretische als een praktische evaluatie bij kijken. Juliette Jannot: “Anders dan met onze oude tool, die beperkt was tot ja/nee- en meerkeuzevragen, kunnen we met assessmentQ praktische situaties creëren met video’s en beelden.

We werken momenteel met meerkeuzevragen, met slepen en neerzetten, vervolgkeuzelijsten en de videofunctie. We hebben de open vragen en de mondelinge vragen nog niet verkend, omdat het verbeteren van de antwoorden belastend is. Maar die functies kunnen we in de toekomst overwegen.”

“Ons doel is een examenervaring die de realiteit zo goed mogelijk benadert”

Juliette Jannot, CEO van I.Cert

Een vlotte overgang

Juliette Jannot vermeldt ook de kostbare steun van Televic Education bij de integratie van de beheertools die I.Cert gebruikt: “De ontwikkeling van de API’s heeft wat tijd gekost en we moesten ook al onze examenvragen integreren. Gelukkig is dat allemaal zonder veel problemen verlopen. De planning werd nageleefd en begin januari 2024 konden we met succes overstappen van de oude tool naar assessmentQ. Een knap project, dat nog niet afgelopen is!”

“Tijdens heel het proces kregen we ondersteuning in de vorm van demonstraties, opleidingen en heel constructieve informatie-uitwisselingen.”

Juliette Jannot, CEO van I.Cert

95% tevredenheid

De CEO is opgetogen over de positieve feedback van de gebruikers. Ze benadrukt dat de reacties ondanks de uitdagingen van de overstap naar de nieuwe tools unaniem positief waren. “De verandering is buitengewoon goed ontvangen, met een tevredenheidsgraad van momenteel 95%. Wij willen nu onze activiteit opschalen en onze processen optimaliseren door ook de andere functies van assessmentQ te gebruiken.”

Na dit succes is I.Cert van plan om assessmentQ ook in andere ondernemingen van de groep te gebruiken. “We zullen beginnen met de evaluatie van de medewerkers van de bedrijven van de groep na elke opleiding. Die aanpak bewijst ons grote vertrouwen in Televic en onze tevredenheid.”

“Dankzij de vruchtbare samenwerking met Televic Education konden we onze evaluatieprocessen optimaliseren en de kwaliteit van de examens verbeteren.”

Juliette Jannot, CEO van I.Cert

Icon-book-a-call_white

Even bellen?

Boek vrijblijvend een korte babbel met één van onze experten.