Meteen naar de inhoud

Referenties

  • Alles
  • Examencentra
  • Geen onderdeel van een categorie
  • Gezondheidszorg
  • Onderwijs
  • Taalcursussen en tolken

Europa organiseert tolkexamens voortaan digitaal met assessmentQ

De EU-instellingen werken met duizenden tolken om hun meertalige conferenties in goeie banen te leiden. Met de tolkenmodule in assessmentQ organiseert Europa zijn grootschalige examens voor freelancers voortaan digitaal.

University of Nottingham traint tolken met assessmentQ

In de Britse University of Nottingham (UoN) krijgen studenten van de masteropleiding tolken al vele jaren les in een trainingslab, uitgerust met Televic-technologie. Toen de coronacrisis toesloeg, zocht de UoN een digitale oplossing om de lessen te laten doorgaan. En die werd gevonden in assessmentQ …

i-Learn

i-Learn, een overheidsproject om digitaal gepersonaliseerd leren te introduceren in het Vlaamse lager en secundair onderwijs, koos voor assessmentQ als online examentool.

National Ageing Research Institute (NARI)

In Australië onderzoekt het National Ageing Research Institute (NARI) hoe specifieke training tolken beter helpt te communiceren tijdens cognitieve dementietests. Zowel de training als de evaluatie van de tolken verloopt volledig online via assessmentQ.

Nationale Universiteit van Ierland (NUI)

In het midden van de COVID-19 pandemie implementeerde de National University of Ireland assessmentQ om haar tolkenexamens online af te leveren. Hierdoor konden studenten en medewerkers zich houden aan de richtlijnen voor de volksgezondheid, terwijl de hoge kwaliteit van hun opleiding gehandhaafd bleef.

Vlaamse Toetsen

Vanaf het schooljaar 2023-2024 zullen de leerlingen van ons lager en secundair onderwijs Vlaamse toetsen afleggen. De overheid koos voor assessmentQ als platform voor de toetsen. “Het doel is de onderwijskwaliteit versterken op basis van objectieve en vergelijkbare resultaten”, legt onze e-assessment expert Bert Wylin uit.

NAATI

Door over te schakelen naar assessmentQ kon NAATI op een nieuwe manier en op grote schaal examens en certificeringen aanbieden in heel Australië en de aangrenzende regio’s.

Jan Yperman Ziekenhuis

In 2014 had het Jan Yperman Ziekenhuis behoefte aan een nieuwe, efficiënte manier om mensen op te leiden binnen de snel veranderende zorgomgeving. Dankzij assessmentQ kon het ziekenhuis overstappen op locatie- en tijdonafhankelijke opleidingen.

Universiteit van Adelaide

De Universiteit van Adelaide staat steevast in de top 1% van alle universiteiten ter wereld en wordt wereldwijd erkend als een toonaangevende onderzoeksuniversiteit. Onlangs heeft zij AssessmentQ geïmplementeerd om haar vertaal- en tolkopleidingen te verbeteren.

Arjo

Arjo is een wereldwijde leverancier van medische hulpmiddelen, diensten en oplossingen. Dankzij assessmentQ heeft Arjo een slimme oplossing om kennis op een interactieve manier te verankeren bij hun eindgebruikers.

Toelatingsexamen Arts, Tandarts & Dierenarts

Elk zomer organiseert AHOVOKS een centraal toelatingsexamen voor toekomstige artsen en tandartsen. In 2020 besliste het agentschap om over te schakelen naar een online test. Sinds 2021 gebruiken ze hiervoor assessmentQ.

Vives Hogeschool

VIVES maakt al meer dan tien jaar gebruik van assessmentQ, zowel op als buiten de campus. In combinatie met proctoring zijn tijd en locatie niet langer een factor voor studenten die hun examens op afstand willen afleggen.

De eerste keuze voor meer dan 10 miljoen assessments per jaar

Icon-book-a-call_white

Even bellen?

Boek vrijblijvend een korte babbel met één van onze experten.