Ga naar de inhoud
assessmentQ for referee evaluation

Gebundelde technologie van Televic en RefAssist kan scheidsrechters voortaan efficiënter evalueren

Voor sportfederaties is het niet evident om het kennisniveau van hun scheidsrechters efficiënt en permanent in kaart te brengen. Daarom beslisten Televic en RefAssist, twee Belgische tech pioneers, om een gebundelde oplossing te ontwikkelen die slim inspeelt op deze uitdaging.

Een ijzersterke combo

RefAssist heeft de voorbije jaren een ijzersterke reputatie opgebouwd met zijn platform voor het beheer, de planning, de communicatie en de follow-up van scheidsrechters. Televic van zijn kant, ontwikkelde met ‘assessmentQ’ een slim digitaal platform dat kennis grondig en efficiënt kan evalueren en verhogen.

Geïntegreerde oplossing

Door hun technologie te combineren, kunnen beide bedrijven een innovatieve oplossing aanbieden voor diverse sportfederaties. Concreet zullen de inzichten die vanuit assessmentQ worden verzameld door RefAssist gebruikt worden om scheidsrechters efficiënter in te plannen en op te volgen.

assessmentQ and RefAssist for referee evaluationGregory Delhougne, Business Development Manager bij RefAssist, licht toe: “We zien in onze markt een duidelijke behoefte aan een performante e-learning en e-assessment tool. Een dergelijk platform zelf ontwikkelen zou een zware en arbeidsintensieve taak zijn. Na een grondige analyse en evaluatie van de mogelijkheden kwamen we uit bij assessmentQ. Dat platform van Televic biedt alles wat onze klanten nodig hebben op het vlak van online training. Bovendien is de mogelijkheid om gegevens uit te wisselen en te verzamelen cruciaal voor de dagelijkse opvolging van scheidsrechters.”

“Een innovatief Belgisch technologiebedrijf dat toonaangevend is binnen zijn nichemarkt: met RefAssist vonden we een partner met dezelfde ambities als Televic. Het was voor ons dan ook logisch om de krachten te bundelen om een sterke digitale oplossing te bouwen die inspeelt op de reële noden voor onze gebruikers,” aldus Bart Sagaert, Sales Manager bij Televic Education.

Pilootproject opgestart

Door hun krachten en ervaring te combineren willen zowel RefAssist als Televic zich verder differentiëren binnen hun specifieke nichemarkten. Een eerste pilootproject in het internationale voetbal werd intussen opgestart. De resultaten worden binnenkort verwacht.

Over RefAssist

“Het verbeteren van scheidsrechters over de hele wereld.” De visie van RefAssist is even eenvoudig als inspirerend. RefAssist is gebaseerd op inzichten die zijn verkregen via een universeel cloud-based platform en biedt een state-of-the-art softwareoplossing aan de wereldwijde sportindustrie. RefAssist integreert niet alleen het beheer, de communicatie en de follow-up van scheidsrechters en officials, maar ontwikkelde ook ’s werelds beste automatische scheidsrechtersplanningstool op basis van een innovatief algoritme en meerdere parameters.
www.refassist.com

Over Televic

Televic Education is een wereldleider in de ontwikkeling van slimme oplossingen voor training, evaluatie, certificatie, accreditatie en samenwerking in vele verschillende industrieën. Gebaseerd op zijn jarenlange know-how in educatieve technologie, heeft Televic assessmentQ gecreëerd: het meest veelzijdige platform voor online oefenen en testen.
www.assessmentq.com

Icon-book-a-call_black

Even bellen?

Boek vrijblijvend een korte babbel met één van onze experten. Zij luisteren graag naar jouw noden.

Maak kennis met assessmentQ

assessmentQ is een geavanceerd SaaS-platform dat organisaties in staat stelt om allerlei soorten online examens te creëren, beheren, leveren en volgen. Het assessmentQ-platform is veelzijdig en krachtig, en kan worden ingezet in omgevingen die moeten worden gecontroleerd, zoals examens, of het kan worden gebruikt om reeds bestaande assessment content af te leveren aan kandidaten op afgelegen locaties.