Ga naar de inhoud
What's new in assessmentQ 2.15?

Wat is er nieuw in assessmentQ 2.15?

assessmentQ 2.15 is nu uit! De nieuwste versie introduceert verschillende nieuwe features om het digitale evaluatieproces, de inzichten en de gebruikerservaring verder te verbeteren. Bekijk de hoogtepunten en ontdek wat assessmentQ 2.15 voor u in petto heeft!

Belangrijkste nieuwigheden:

 1. Geavanceerde rapporten
 2. Nieuw vraagtype ‘Selecteer tekst
 3. Aparte SSO-configuraties voor ‘portal’ en ‘backoffice’
 4. Adaptieve opdrachten met vertakkende items
 5. Extra e-mailnotificaties

Voor de volledige details over alle nieuwigheden in assessmentQ 2.15, check de gedetailleerde release notes.

Bekijk alle nieuwigheden in deze VIDEO

Geavanceerde rapporten

assessmentQ 2.15 introduceert een nieuwe module: ‘Geavanceerde rapporten’. In deze module kunt u gepersonaliseerde rapporten genereren op basis van uw gewenste gegevensselectie en filters.

Wat is er nieuw in assessmentQ 2.15?

In de praktijk betekent dit dat u nu inzichten ‘op maat’ kunt verkrijgen. Zo kunt u bijvoorbeeld…

 • de resultaten van meerdere groepen over verschillene opdrachten heen vergelijken
 • snel zien wie een opdracht niet heeft afgemaakt
 • de totale tijd zien die een groep heeft besteed aan een specifieke opdracht
 •  enz.

Nieuw: vraagtype ’tekst selecteren’

‘Tekst selecteren’ is een nieuw vraagtype dat is toegevoegd aan assessmentQ. Het stelt deelnemers in staat om bepaalde woorden in een tekst te markeren, gebaseerd op categorieën. Dit nieuwe itemtype kan bijvoorbeeld gebruikt worden om alle ‘zelfstandige naamwoorden’ en ‘bijvoeglijke naamwoorden’ in een zin of stuk tekst te markeren.

Wat is er nieuw in assessmentQ 2.15?

Aparte SSO-configuraties voor ‘portaal’ en ‘backoffice’

Met assessmentQ 2.15 kunt u nu een aparte Single Sign-On (SSO) instellen voor het assessmentQ ‘portaal’ en voor de ‘backoffice’. Daarnaast kunt u nu ook de optie om in te loggen via een e-mailadres en wachtwoord apart configureren voor het ‘portaal’ en de ‘backoffice’.

Wat is er nieuw in assessmentQ 2.15?

Adaptieve opdrachten met vertakkende items

assessmentQ 2.15 komt met een nieuw type adaptiviteit, namelijk ‘adaptiviteit met vertakkende items’. Dit houdt in dat de paden die uw deelnemers afleggen niet worden bepaald door hun resultaten aan het einde van elk onderdeel (zoals in een ‘multi-stage’ adaptieve opdracht’), maar door het antwoord dat ze geven op een bepaalde vertakkende vraag.

What is er nieuw in assessmentQ 2.15?

 

Met ‘adaptiviteit met vertakkende items’ kunt u gerichte vragen stellen aan uw deelnemers, zodat ze een gepersonaliseerd traject kunnen volgen. De vragen verschijnen alleen als ze voor hen relevant zijn.

Extra e-mailnotificaties

In assessmentQ 2.15 zijn twee nieuwe e-mailmeldingen toegevoegd. Backoffice gebruikers kunnen nu bijvoorbeeld e-mailnotificaties ontvangen wanneer:

 • er een opmerking is toegevoegd aan hun items. Dit is handig om de ontwikkeling van uw items te volgen zonder in te hoeven loggen op het platform.
 • hun geavanceerd rapport werd gegenereerd of bijgewerkt. Zo hoeft u niet te wachten op het rapport en kunt u meteen verderwerken.

What is er nieuw in assessmentQ 2.15?

Als backoffice-gebruiker kunt u deze e-mailmeldingen activeren of deactiveren via de voorkeuren in uw accountinstellingen.

Icon-book-a-call_black

Even bellen?

Boek vrijblijvend een korte babbel met één van onze experten. Zij luisteren graag naar jouw noden.