Ga naar de inhoud
What's new in assessmentQ 2024.01?

Wat is er nieuw in assessmentQ 2024.01?

assessmentQ 2024.01 is nu uit! Deze nieuwe versie tilt de gebruikerservaring van het platform naar een nieuwe hoogte met de introductie van een gloednieuwe, meer intuïtieve topnavigatie en structuur. En daar houdt het niet op. Als gebruiker kun je aan de slag vanaf je persoonlijke dashboardpagina, je kunt items beoordelen met criteria en rubrics, je kunt een nieuw vraagtype gebruiken voor zinsvertalingen, en nog veel meer…

Belangrijkste nieuwigheden:

  1. Nieuw: topnavigatie en menustructuur
  2. Nieuw: backoffice dashboardpagina
  3. Nieuw: beoordelen met criteria en rubrics
  4. Item type: vertaal zin

Wil je graag alle details over assessmentQ 2024.01 doornemen, lees dan zeker ook de gedetailleerde release notes.

Bekijk alle nieuwigheden in deze VIDEO

Nieuw: topnavigatie en menustructuur

De meest opvallende verbetering in assessmentQ 2024.01 is zonder twijfel de introductie van een nagelnieuwe navigatie en menustructuur die de gebruikerservaring van het platform verder verbetert.

assessmentQ navigatiebalk

In plaats van het ‘oude’ menu aan de linkerkant, lanceert assessmentQ 2024.01 een nieuwe navigatiebalk aan de bovenkant van het scherm, die het complete evaluatieproces beter weergeeft, van itemcreatie tot en met analyse.

Deze nieuwe interface ziet er niet alleen stijlvoller en moderner uit, maar maakt het voor gebruikers ook makkelijker om te begrijpen waar ze zich bevinden in het proces en wat de logische volgende stap is.

Een extra verbetering is dat alle belangrijke platforminstellingen nu gemakkelijk toegankelijk zijn via het instellingenmenu in de rechterbovenhoek.

assessmentQ settings

Nieuw: backoffice dashboard

Versie 2024.01 van assessmentQ lanceert ook een nieuwe, gepersonaliseerde dashboardpagina in de backoffice. Dit dashboard functioneert als een ‘startpagina’ voor backofficegebruikers. Het bevat drie widgets.

Een widget ‘aan de slag’

Deze widget is ontworpen voor gebruikers die nieuw zijn op het assessmentQ platform. Het helpt hen om snel aan de slag te gaan en geeft hen toegang tot nuttige bronnen indien nodig.

Een widget ‘laatst geopend’ 

In de widget ‘laatst geopend’ zie je directe links naar je laatste werk in de backoffice. Je kunt bijvoorbeeld direct navigeren naar je laatst geopende items, opdrachten, roosters, gebruikersrapporten, enz.

Een widget ‘snelle links’

De widget ‘snelle links’ brengt je rechtstreeks naar een aantal nuttige modules van het platform of nuttige inhoud of tools, zoals:

  1. Mijn portaal: directe link naar de assessmentQ-portaal.
  2. Helpcentrum: directe link naar het assessmentQ-helpcentrum.
  3. Wat is nieuw: directe link naar de laatste release notes.
  4. Roadmap en ideeën: directe link naar de assessmentQ-roadmap en het ideeënportaal.

Nieuw: scoren met criteria en rubrics

assessmentQ biedt nu twee extra scoringsmechanismen voor items die handmatig beoordeeld moeten worden:

Handmatig scoren met criteria

Je kunt voor dit scoringsmechanisme kiezen als je wilt dat de beoordelaars specifieke criteria gebruiken om de score van een antwoord te bepalen. Voorbeelden van criteria zijn bijvoorbeeld: ‘argumentatie’, ‘grammatica’, ‘spelling’,…

Grading met criteria in assessmentQ

Handmatig scoren met een rubric

Je kunt voor dit scoremechanisme kiezen als je wilt dat de beoordelaars criteria in combinatie met prestatieniveaus gebruiken om de score van een antwoord te bepalen.
Deze criteria kunnen bijvoorbeeld ‘argumentatie’, ‘grammatica’ en ‘spelling’,… zijn in combinatie met prestatieniveaus zoals ‘beneden verwachting’, ‘vaardig’ en ‘uitstekend’.

Grading met rubrics

Nieuw itemtype: vertaal zin

assessmentQ 2024.01 introduceert het nieuwe itemtype ‘vertaal zin‘. Het kan worden gebruikt voor korte vertaalvragen.

Vraagtype 'zin vertalen' in assessmentQ

Als dit itemtype wordt gebruikt in oefeningen, krijgen de deelnemers automatisch feedback over ontbrekende, onjuiste of overbodige woorden in hun vertaling zonder dat de auteur specifieke input hoeft te geven over deze fouten.

Icon-book-a-call_black

Even bellen?

Boek vrijblijvend een korte babbel met één van onze experten. Zij luisteren graag naar jouw noden.