Ga naar de inhoud
What's new in assessmentQ 2.9

Wat is er nieuw in assessmentQ 2.10?

Midden februari hebben we assessmentQ 2.10 uitgebracht. Deze nieuwe versie brengt wederom slimme vernieuwingen die uw digitale examens workflow verder zullen verbeteren.

Grootste nieuwigheden

Dit zijn de belangrijkste nieuwe functies en verbeteringen:

  1. Inhoudsreview
  2. Computer Algebra Systeem (CAS) voor wiskundevragen
  3. De volgorde van opdrachten in een planning bepalen
  4. Extra configureerbare knop in de player
  5. Vervoeging van werkwoorden in het Frans
  6. Markeerstift

Voor de volledige details over alle assessmentQ 2.10 nieuwigheden, check de gedetailleerde release notes.

Bekijk alle nieuwigheden in deze VIDEO

1. Inhoudsreview

Met versie 2.10 van assessmentQ kunt u nu reviewtaken aanmaken en toewijzen.

Als auteur kunt u reviewers een e-mail bericht sturen met een link naar een of meer items voor review. Deze reviewers zien uw items zoals een kandidaat ze zou zien. Daarnaast krijgen ze alle opmerkingen, scores en andere eigenschappen, zoals metadata, te zien. Indien nodig kunnen ze hun opmerkingen toevoegen en hun feedback terugsturen naar de auteur.

Nieuw in assessmentQ 2.10: Inhoudsreview

2. Computer Algebra Systeem (CAS) voor wiskunde

assessmentQ 2.10 is voortaan uitgerust met een Computer Algebra Systeem (CAS), waarmee gelijkwaardige antwoorden in algebra-examens kunnen worden geëvalueerd. Wanneer het juiste antwoord op een bepaalde vraag bijvoorbeeld 1/2 is, kunnen equivalente antwoorden zoals 2/4 of 0,5 of 0,50 nu ook automatisch worden goedgekeurd. Als auteur heb je volledige controle over de striktheid en precisie van dit CAS.

Nieuw in assessmentQ 2.10: Computer Algebra System

 

3. De volgorde van opdrachten in een planning bepalen

Wanneer u een planning maakt met meerdere opdrachten, kunt u nu de volgorde van de opdrachten bepalen op het gebruikersportaal. Sleep de opdrachten gewoon in de gewenste volgorde. Bovendien kunt u gebruikers dwingen de opdrachten één voor één te maken, wat betekent dat de tweede opdracht pas beschikbaar zal worden wanneer een gebruiker klaar is met de eerste.

Nieuwe in assessmentQ 2.10: volgorde van opdrachten bepalen

 

4. Extra configureerbare knop in de player

In de opdrachtsjabloon kun je nu een extra configureerbare knop toevoegen. Hiermee kan je bijvoorbeeld extra ondersteunende tools toegankelijk maken voor je kandidaten, zoals een woordenboek of een vertaaltool. Zowel het label van de knop als de tekst van de popup zijn vrij configureerbaar.

Nieuw in assessmentQ 2.10: extra configureerbare knop

 

5. Werkwoorden vervoegen in het Frans

“Werkwoorden vervoegen” is een AI-gebaseerde feature die voor het eerst werd geïntroduceerd in assessmentQ 2.7. Oorspronkelijk was het alleen beschikbaar in het Engels, maar nu is het algoritme uitgebreid om ook het Frans te ondersteunen.

Dit is hoe het werkt: het AI-algoritme detecteert automatisch alle Franse of Engelse werkwoorden in een tekst en maakt automatisch invulvakken. Dit is erg handig voor taalleraren, want het bespaart hen veel tijd bij het voorbereiden van oefeningen of toetsen over werkwoordvervoeging.

 

6. Markeerstift

De markeerstift is een ondersteunend hulpmiddel. Hiermee kunnen kandidaten of leerlingen tekst markeren in assessmentQ, waarbij de gemarkeerde tekst een andere achtergrondkleur heeft. Het markeren van trefwoorden kan teksten voor kandidaten begrijpelijker maken of hen helpen essentiële informatie sneller terug te vinden.

Nieuw in assessmentQ 2.10: markeerstift

 

Maak kennis met assessmentQ

assessmentQ is een geavanceerd SaaS-platform dat organisaties in staat stelt om allerlei soorten online examens te creëren, beheren, leveren en volgen. Het assessmentQ-platform is veelzijdig en krachtig, en kan worden ingezet in omgevingen die moeten worden gecontroleerd, zoals examens, of het kan worden gebruikt om reeds bestaande assessment content af te leveren aan kandidaten op afgelegen locaties.

Icon-book-a-call_black

Even bellen?

Boek vrijblijvend een korte babbel met één van onze experten. Zij luisteren graag naar jouw noden.