Ga naar de inhoud
University of Nottingham uses assessmentQ for interpreter training

University of Nottingham traint tolken met assessmentQ

In de Britse University of Nottingham (UoN) krijgen studenten van de masteropleiding tolken al vele jaren les in een trainingslab, uitgerust met Televic-technologie. Toen de coronacrisis toesloeg, zocht de UoN een digitale oplossing om de lessen te laten doorgaan. En die werd gevonden in assessmentQ …

Televic-trainingslab op de campuss

De University of Nottingham en Televic zijn geen onbekenden voor elkaar. De universiteit beschikt sinds jaar en dag over een op maat gemaakt trainingslab voor tolken, uitgerust met interpreterQ-technologie van Televic.

De opstelling bestaat uit 8 tolkcabines en een conferentiedesk, uitgerust met software en hardware om zowel simultaan als consecutief tolken te ondersteunen. “Zo kunnen we onze studenten een realistische tolkervaring bieden”, vertelt Yvonne Lee, hoofd van de masteropleiding Chinees-Engels vertalen en tolken.

Dr Yvonne Lee of the University of Nottingham praises assessmentQ“Het Televic-trainingslab is de perfecte leerfaciliteit om onze tolkenstudenten klaar te stomen voor de praktijk.”

Dr. Yvonne Lee, hoofd masteropleiding Chinees-Engels vertalen en tolken aan de UoN

Alle masterstudenten krijgen les in het trainingslab. “Dat zijn sinds 2018 zowel postgraduates als undergraduates, die ook nog eens verschillende talen combineren. Ik ben verantwoordelijk voor de afdeling Chinees-Engels, maar binnen Translation Studies doceren we ook Duits, Frans, Spaans en Russisch. De groep studenten die met de technologie werkt, is dus bijzonder gevarieerd.”

Een onverwachte ommezwaai

Toen de coronapandemie uitbrak, moest de universiteit noodgedwongen sluiten en had niemand nog toegang tot het trainingslab. Yvonne bleef niet bij de pakken zitten: “Na een aantal mislukte tests met online alternatieven, waaronder ook Microsoft Teams, mailde ik naar Televic. Zo leerde ik uiteindelijk hun online toets- en examenplatform assessmentQ kennen.”

Yvonne: “Dankzij assessmentQ konden onze lessen volledig online doorgaan. Het platform leent zich uitstekend om vanop afstand te evalueren. Via de tolkmodule is het mogelijk om echte tolksituaties te simuleren en de prestaties van de deelnemers op te nemen en achteraf te beoordelen. We raden onze studenten aan om zelfstandig te oefenen op het platform en die oefeningen zelf te filmen om nadien bij te leren.”

“Dankzij assessmentQ verliep de switch naar digitaal onderwijs naadloos.”

“Vandaag is de universiteit opnieuw open, en werken we in een hybride setting. Er gaan weer lessen door in het trainingslab, maar assessmentQ wordt nog steeds actief gebruikt om te oefenen en evaluaties af te nemen. Het beste van twee werelden, als je ’t mij vraagt!”

Intuïtief en gebruiksvriendelijk

Yvonne blikt tevreden terug op de switch naar assessmentQ. “In het begin was het even wennen, zowel voor de studenten als de docenten. Gelukkig is het platform gebruiksvriendelijk en intuïtief. Als je met technologie overweg kan, ontdek je snel wat assessmentQ zoal te bieden heeft.”

“Stuiten we toch op een probleem, dan kunnen we altijd rekenen op het team van Televic. Vanaf de opstart tot de laatste stappen in het implementatieproces kregen we voortdurend nuttige tips over waar je bepaalde zaken terugvindt, hoe je gegevens het beste opslaat, enzovoort.”

“assessmentQ is heel gebruiksvriendelijk. Als je toch op een probleem stuit, staat Televic altijd paraat om snel een oplossing te vinden.”

interpreter training with assessmentQ


assessmentQ breed inzetten

“We onderzoeken op dit moment of we assessmentQ ook in andere afdelingen van de School of Languages kunnen uitrollen”, besluit Yvonne. “Er loopt momenteel een pilootproject bij de afdeling Russisch. Onze collega’s gebruiken assessmentQ om hun lesmateriaal, inclusief audio en video, online beschikbaar te stellen. Als het proefproject een succes blijkt en assessmentQ beter wordt bevonden dan onze andere tools, dan is de kans groot dat we de komende jaren nog nauwer zullen samenwerken met Televic.”

“In de ideale wereld rollen we assessmentQ stap voor stap uit in de andere afdelingen van de School of Languages.”

 

Benieuwd hoe assessmentQ jou kan helpen?

Boek een vrijblijvend gesprek met onze experten of vraag een demo aan.

Televic launches free trial version of assessmentQ

Start nu je gratis proefperiode van 30 dagen!

Klaar om op je eigen tempo en zonder verplichtingen de voordelen van digitaal assessment te ontdekken? Maak nu een gratis account aan.

Maak kennis met assessmentQ

assessmentQ is hét allesomvattende online examen- en oefenplatform voor onderwijsinstellingen, examencentra en tal van andere organisaties en bedrijven.