Ga naar de inhoud
What's new in assessmentQ 2.7?

Wat is er nieuw in assessmentQ 2.7?

Halfweg juli hebben we versie 2.7 van assessmentQ uitgebracht. Die bevat zoals gewoonlijk tal van nieuwe functies die de efficiëntie en de algemene gebruiksvriendelijkheid van je e-assessments verder verbeteren.

assessmentQ 2.7 in een notendop:

 1. Verbeterde metadatamodule
 2. Geavanceerd zoeken
 3. Tags
 4. Bestand uploaden
 5. AI-features (Beta)

Neem een kijkje op https://support.televic-education.com/hc/en-us/articles/5325502075676 voor meer details.


1. Verbeterde metadatamodule

assessmentQ 2.7 pakt uit met een gloednieuwe metadatamodule met een heleboel nieuwe mogelijkheden:

 • Nagaan wie een metadatabibliotheek en -sleutel heeft aangemaakt of gewijzigd en wanneer dat gebeurd is;
 • Nagaan hoeveel sleutels een metadatabibliotheek bevat;
 • Nagaan in hoeveel items een metadatasleutel gebruikt is;
 • Metadatabibliotheken koppelen aan hoofdmappen met items in de itembank;
 • Metadata in bulk op meerdere items toepassen, wat een belangrijke tijdbesparing oplevert;
 • Een metadatabibliotheek automatisch koppelen aan alle hoofdmappen in de itembank;

 

In de volgende release zullen we nog meer nuttige functies toevoegen!


2. Geavanceerd zoeken

Dankzij een nieuwe en verbeterde zoekfunctie kun je nu items opzoeken op basis van hun kenmerken, zoals een minimum- en een maximumscore. Door deze nieuwe functie te combineren met de bestaande zoekfunctie voor volledige tekst vind je items veel sneller en gemakkelijker. Nog mooier: de zoekfunctie heeft een designupgrade gekregen en is nu veel handiger om te gebruiken.


3. Tags

assessmentQ maakt nu ook het gebruik van tags mogelijk. Dat maakt het veel eenvoudiger om gerelateerde opdrachten samen te houden. Als auteur kun je nieuwe tags toevoegen of gewoon bestaande tags in opdrachten hergebruiken. Je kunt dan later via de tags opdrachten in de gewenste module opzoeken.


4. Bestand uploaden

Gebruik het item ‘Bestand uploaden’ om kandidaten in een specifieke softwaretoepassing te laten werken (bijvoorbeeld Microsoft Excel) en hun bestand te uploaden, zodat je het in assessmentQ kunt beoordelen. Als auteur kun je nu bepalen welke bestandstypes wel of niet toegelaten zijn. Je kunt bijvoorbeeld de kandidaten verplichten om een PDF-bestand in plaats van een Word-document of een afbeelding te uploaden. De geüploade bestanden kunnen achteraf in de beoordelingsmodule worden gedownload om ze daar te beoordelen.


5. AI-features (Beta)

assessmentQ 2.7 plukt de eerste vruchten van het onderzoeksproject AI in Digital Assessment (AIDA). Je kunt twee functies met AI inschakelen (bèta):

Automatische aanmaak van afleiders

De automatische aanmaak van afleiders is een nieuwe optie die je in meerkeuzevragen kunt gebruiken. Als auteur voeg je een vraag en het juiste antwoord toe. Een muisklik later genereert assessmentQ met behulp van AI verscheidene afleiders voor die vraag. Je kiest de afleiders die je wilt gebruiken, waarna ze automatisch aan de vraag worden toegevoegd.
assessmentQ houdt ook bij welke afleiders al dan niet werden behouden, zodat het algoritme sneller leert en beter wordt.


Werkwoorden vervoegen

Als je in dit taalitem tekst plakt, kan assessmentQ alle werkwoorden en tijden in die tekst automatisch detecteren. Je kunt kiezen welke tijden je in het item wilt gebruiken, waarna assessmentQ alle gewenste intervallen en instructies toevoegt. Je kunt de automatisch aangemaakte vraag natuurlijk nog altijd zelf bewerken, corrigeren of verbeteren.

Kijk op https://support.televic-education.com/hc/en-us/articles/5325502075676 voor alle details van de nieuwigheden in assessmentQ 2.7. Of belijk de video hieronder.

Bekijk de video en ontdek alle nieuwigheden in assessmentQ 2.7

Maak kennis met assessmentQ

assessmentQ is een geavanceerd SaaS-platform dat organisaties in staat stelt om allerlei soorten online examens te creëren, beheren, leveren en volgen. Het assessmentQ-platform is veelzijdig en krachtig, en kan worden ingezet in omgevingen die moeten worden gecontroleerd, zoals examens, of het kan worden gebruikt om reeds bestaande assessment content af te leveren aan kandidaten op afgelegen locaties.

Icon-book-a-call_black

Even bellen?

Boek vrijblijvend een korte babbel met één van onze experten. Zij luisteren graag naar jouw noden.