Ga naar de inhoud
National Accreditation Authority for Translators and Interpreters (NAATI)

NAATI

Over NAATI

De National Accreditation Authority for Translators and Interpreters Ltd (bekend als NAATI) is de nationale normerings- en accreditatie-instantie voor vertalers en tolken in Australië. De kernactiviteit van de organisatie is het uitreiken van certificaten voor beoefenaars van beroepen die als vertaler of tolk in Australië willen werken.

Projectdetails

In Australië veroorzaakte de coronacrisis grote verstoringen in de organisatie van NAATI-examens, die gewoonlijk ter plaatse en met traditionele, low-tech hulpmiddelen werden afgenomen. Toegang tot fysieke examencentra werd moeilijk of onmogelijk, en de aanwezigheid van surveillanten was problematisch. Daarom heeft NAATI snel de overstap gemaakt naar vertaal- en tolkexamens op afstand. Om dit te bereiken, werkten ze samen met assessmentQ en ProctorExam.

assessmentQ als redmiddel

Door over te stappen op het digitale examenplatform assessmentQ is NAATI in staat geweest om de levering van haar examens en certificering in Australië en aangrenzende regio’s te transformeren en op te schalen. NAATI examens voor talen, vertalen en tolken konden nu op afstand worden georganiseerd in een efficiënte, veilige en “proctored” omgeving.

Unieke kenmerken voor de vertaal- en tolkenmarkt

Unieke functies voor vertalen en tolken - assessmentQ van TelevicNAATI profiteert van een aantal unieke assessmentQ kenmerken, zoals:

  • de mogelijkheid om de kritische denkvaardigheden van een kandidaat-vertaler te testen door hem fouten in een vertaling te laten identificeren, corrigeren en categoriseren;
  • de mogelijkheid om simultaan- en consecutieftolktoetsen 100% online af te leveren en te beoordelen in een beveiligde omgeving, met veel opties voor specifieke gebruikssituaties.

Probeer assessmentQ nu

assessmentQ is een geavanceerd SaaS-platform dat organisaties in staat stelt om allerlei soorten online examens te creëren, beheren, leveren en volgen. Het assessmentQ-platform is veelzijdig en krachtig, en kan worden ingezet in omgevingen die moeten worden gecontroleerd, zoals examens, of het kan worden gebruikt om reeds bestaande assessment content af te leveren aan kandidaten op afgelegen locaties.