Meteen naar de inhoud

Toelatingsexamen Arts & Tandarts 

assessmentQ eerste keuze voor grootschalig toelatingsexamen met hoge inzet in België 


Over AHOVOKS

AHOVOKS (Agentschap voor Hoger Onderwijs, Volwassenenonderijs, Kwalificaties & Studietoelagen) is een Vlaams overheidsagentschap dat zich, samen met verschillende onderwijspartners, inzet voor levenslang leren in Vlaanderen.

Elk zomer organiseert het agentschap een centraal toelatingsexamen voor toekomstige artsen en tandartsen. Aan de hand van dit examen met hoge inzet wordt bepaald welke studenten hun opleiding geneeskunde of tandheelkunde kunnen starten aan een van de Vlaamse Universiteiten. Jarenlang werd deze proef op de traditionale manier op papier georganiseerd, maar overtuigd van de voordelen van digitaal examineren besliste AHOVOKS in 2020 om over te schakelen naar een online test. Sinds 2021 gebruikt AHOVOKS hiervoor het assessmentQ-platform van Televic Education.


Projectdetails

AHOVOKS was – omwille van de grootschaligheid en de hoge inzet – in de eerste plaats op zoek naar een solide en schaalbare oplossing. Meer dan 4.000 kandidaten moeten hun examen immers gelijktijdig kunnen afleggen op meer dan 70 locaties, wat zorgt voor een zware belasting van het platform en de infrastructuur. Daarnaast moest de oplossing vanzelfsprekend ook voldoen aan strikte vereisten op het vlak van veiligheid.

Overtuigd van de voordelen

Intussen is AHOVOKS helemaal overtuigd van de voordelen van digitaal examineren. assessmentQ biedt hen een toetsplatform dat flexibiliteit moeiteloos combineert met veiligheid. Zo zijn verplaatsingen naar grote examenzalen zoals Flanders Expo of de Heizel zijn niet meer nodig, en kan het examen toch synchroon en Corona-veilig georganiseerd worden. Bovendien wordt elke sessie nauwgezet ‘gelogd’ zodat geschillen achteraf gemakkelijker kunnen worden afgehandeld. En tot slot: dankzij de ‘slimme’ correctie-opties van assessmentQ wordt ook het verbeteren en analyseren van de resultaten een stuk sneller en gemakkelijker dan voorheen.

Over assessmentQ

assessmentQ is hét online examenplatform voor onderwijsinstellingen, examencentra en tal van andere organisaties en bedrijven. Tientallen vraagtypes, intelligente scoringsmechanismen, heldere rapportering en talloze integratieopties: assessmentQ heeft het allemaal.