Ga naar de inhoud
The National University of Ireland opts for assessmentQ

Nationale Universiteit van Ierland

Ierlands toonaangevende MA-tolkenprogramma kiest assessmentQ voor zijn online examens

Over de Nationale Universiteit van Ierland

NUI Galway is opgericht in 1845 en inspireert studenten al 175 jaar. De universiteit heeft internationale erkenning gekregen als onderzoeksgerichte universiteit en door haar streven naar onderwijs van topkwaliteit.

MA Conferentietolken

Het MA-programma leidt studenten op in de professionele vaardigheden van conferentietolken, zodat ze kunnen profiteren van de werkgelegenheidskansen voor gekwalificeerde tolkenprofessionals. Het is de enige opleiding in zijn soort in Ierland, een programma dat nauw samenwerkt met de instellingen van de EU.

De opleiding wordt gegeven door professionals uit de praktijk in beide vormen van conferentietolken (consecutief en simultaan) en maakt gebruik van aanbevolen technieken: concentratieoefeningen, vertolking uit het hoofd, vertolking op zicht, technieken voor het maken van aantekeningen,…

Studenten aan NUI bestuderen de theorie en de praktijk van het tolken, en onderzoeken de beroepsethiek en de procedures voor de voorbereiding van conferenties, samen met de werkpraktijken en -voorwaarden.

Bovendien bestuderen NUI-studenten de instellingen van de EU en organiseert de universiteit een studiebezoek aan het Europees Parlement en de Europese Commissie. Iers, Engels, Frans, Spaans, Italiaans en Duits worden op het programma aangeboden, naast andere talen op verzoek.

Projectdetails

Tijdens de COVID-19-pandemie is de NUI overgestapt naar assessmentQ om haar tolkexamens online af te leveren, terwijl er overal ter wereld lockdowns waren.

“De COVID-19-pandemie bracht degenen die zich bezighouden met het actief trainen en beoordelen van de praktische vaardigheden van conferentietolken in een lastig parket,” legt Susan Folan, coördinator van de MA Conference Interpreting aan de NUI, uit.

Terwijl er platforms voor simultaanvertaling op afstand (RSI) bestaan en zich blijven ontwikkelen, was er een grote leemte, zowel op het vlak van pedagogische platforms – waar studenten oefeningen kunnen herhalen en feedback van trainers kunnen krijgen – als in beoordelingsplatforms – met ingebouwde betrouwbare opnamefuncties.

Susan Folan, coördinator van de MA Conference Interpreting“assesmentQ combineert gelukkig beide functies in één platform, waardoor studenten en medewerkers zich aan de richtlijnen voor de volksgezondheid kunnen houden en tegelijkertijd de hoogwaardige opleidingsnormen van ons programma kunnen handhaven.”

Susan Folan, coördinator van de MA Conference Interpreting


Een platform dat zich blijft ontwikkelen

Aanvankelijk werd simultaan tolken aangewezen als het belangrijkste onderwerp waarvoor gespecialiseerde online assessmenttools het dringendst nodig waren. Op dat moment waren er nieuwe opnamefuncties toegevoegd aan het assessmentQ-platform, speciaal voor het testen van kandidaten voor simultaan tolken.

Een paar maanden later, en met specifieke feedback van NUI en andere instellingen, blijft het platform zich verder ontwikkelen met nieuwe innovaties gericht op het beoordelen van consecutief tolken,

Icon-book-a-call_black

Even bellen?

Boek vrijblijvend een korte babbel met één van onze experten. Zij luisteren graag naar jouw noden.

Maak kennis met assessmentQ

assessmentQ is een geavanceerd SaaS-platform dat organisaties in staat stelt om allerlei soorten online examens te creëren, beheren, leveren en volgen. Het assessmentQ-platform is veelzijdig en krachtig, en kan worden ingezet in omgevingen die moeten worden gecontroleerd, zoals examens, of het kan worden gebruikt om reeds bestaande assessment content af te leveren aan kandidaten op afgelegen locaties.